.

kansikuva

Julkaisut

Artikkeleitani on julkaistu tieteellisissä julkaisuissa Scandinavian Studies, Edda. Scandinavian Journal of Literary Research, Tidskrift för litteraturvetenskap, Historiska och litteraturhistoriska studier, Kirjallisuudentutkimuksen aikakausilehti Avain sekä tieteellisissä antologioissa. Olen toimittanut joukon kirjoja, mm. antologian Bloch, butch, Bertel. Kontextuella litteraturstudier, yhdessä Michel Ekmanin kanssa (2008) ja Det öppna rummet. Festskrift till Merete Mazzarella den 4 februari 2005 yhdessä Anna Biströmin, Pia Forssellin, Holger Lillqvistin, Anne-Marie Londenin ja Rita Paqvalénin kanssa.

Viimeisin julkaisuni Jo. – Nej.  Metodologiska läsningar av Solveig von Schoultz novell ”Även dina kameler”, on antologia, joka on tarkoitettu opetuskäyttöön. Se ilmestyi 2010 Helsingin yliopiston julkaisemana. Toimitan yhdessä FT Heidi Grönstrandin kanssa kirjaa, joka käsittelee suomalaisten kirjailijoiden ja kirjallisuuden monikielisyyttä. Kirja valmistuu syksyllä 2011. Lisäksi kirjoitan monografiaa, jossa tarkastelen suomenruotsalaisen kirjallisuuden kenttää 1910- ja 1920-luvuilla lähtökohtanani kirjailijat Jarl Hemmer ja Elmer Diktonius. Tutkimuksessa tarkastelen näiden kirjailijoiden tuotantoa ja toimintaa vallan ja luokan näkökulmasta.

Olen opettanut pitkään Helsingin yliopistossa ja Åbo Akademissa sekä vetänyt kursseja myös ulkomailla, Puolassa, Slovakiassa ja Norjassa.

Vuosien 2004–2009 aikana olen kirjoittanut kirjallisuusarvosteluja Hufvudstadsbladetiin ja Helsingin Sanomatiin ja olen Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon Suomen raadin jäsen.

Väitöskirjani löytyy elektronisesti osoitteesta http://urn.fi/URN:ISBN:952-10-2593-X